logo

Solutions in a box

Control your health

Blog

Wat wil jouw cyclus je vertellen?

Hoe zit het met jouw menstruatie en je cyclus? Dit zou een standaard vraag moeten zijn die we elkaar daadwerkelijk veel meer stellen. Onze menstruatiecyclus kunnen we zien als de spiegel van onze algemene gezondheid. De informatie die je cyclus jou maandelijks vertelt is ongelooflijk waardevol en interessant. Het informeert ons namelijk of onze hormonen in balans zijn en ons lichaam functioneert zoals het hoort.

read more

8 tips om je immuniteit te versterken

Een optimale werking van ons immuunsysteem was in deze tijden nog nooit zo belangrijk! Enerzijds blijft het belangrijk om ons preventief in te zetten tegen virussen (denk aan Covid of de griep) of andere indringers, zoals bacteriën en schimmels. Anderzijds is het ook sterk aangeraden om na een besmetting of griep je immuunsysteem terug aan te sterken. Dit om blijvende klachten, long covid of een postviraal syndroom voor te zijn of aan te pakken.

read more

Wat kun je doen bij prikkelbare darmen?

Velen onder ons hebben wel eens acute darm- of buikklachten, die vanzelf terug overgaan. Maar als de darm- en buikklachten (zoals stoelgangproblemen of krampen) voor lange tijd aanhouden, kan er sprake zijn van het prikkelbare darmsyndroom (PDS). Dit is een functionele aandoening, zonder zichtbare afwijkingen in de darmen. Het kan de functie van je spijsverteringsstelsel, en zo ook je kwaliteit van leven, ernstig aantasten. Gelukkig kun je er bepaalde zaken zélf aan doen, en bestaan er verschillende mogelijke therapieën. In deze blog gaan we na wat wel of niet aangeraden is om te doen.

read more